Vad har vi fått veta om folkomröstningen om en ny konstitution i Syrien i våra massmedia?

Den NATO-kritiska sajten voltairenet.org skriver följande, om innehållet i förslaget till konstitution (som i varje fall jag inte kände till):

Nine of ten participants of the referendum in Syria have upheld the draft of the new constitution. According to the Syrian public television, about 8.5 million people (57.4% of Syrians entitled to vote) took part in the referendum. The new constitution in particular abolishes a one-party system, guarantees the rights and freedoms of Syrian people and defines Syria as a “democratic state.”

Då borde väl “demokratiförespråkarna” i Väst ställa sig upp och hurra? Nejdå, för det är Väst som bestämmer vem som ska styra och vem som inte ska styra i Syrien. Och Väst har bestämt att Assad måste avgå. Så “demokratiskt”…

Nu har Hillary Clinton erkänt att Al Qaeda strider på samma sida som Väst i Syrien. Qatar och Saudiarabien har enligt samma artikel deklarerat att de kommer att stödja oppositionen i Syrien med vapen. Clinton säger att folkomröstningen var ett skämt. Men är det inte ett störr skämt att med vapenmakt påstå sig införa demokrati i ett land tillsammans med terrorister och fundamentalistiska arabiska monarkier?