Via Björnbrums blogg hittade jag en länk till “einartyskens” tyskspråkiga blogg. Det är roligt att se att jag trots att lång tid gått, haft någon nytta av mina studier i tyska på högstadiet och gymnasiet. Jag förstod nästan allt i artikeln, som är översatt från en artikel av amerikanske journalisten Dave Lindorff.

Lindorff ställer den (medvetet?) naiva frågan varför Obama och hans rådgivare inte åtalas för krigsförbrytelsen att hota ett land med krig, som inte utgör en omedelbar fara för USA. Obama kvalificerar för hängning utifrån de regler som Nürnbergrättegången utgick från…

Slutorden i Lindorffs artikel följer här som liten språkövning:

“Präsident Obama und seine Spitzenberater sowie Vizepräsident Biden, Außenministerin Hillary Clinton und Verteidigungsminister Panetta sind alle Kriegsverbrecher, weil sie Iran mit einem Angriff drohen. Und wenn die USA den Iran angreifen, entweder allein oder mit Hilfe der Israelis, dann wären sie noch größere Kriegsverbrecher und werden dasselbe Schicksal verdienen wie Japans kaiserliche General und Premier Hideki Tojo und Nazi-Deutschlands Außenminister Joachim von Ribbentrop und Feldmarschall Wilhelm Keitel.”