Det har förekommit några insändare i NP, som har varit kritiska mot planerna på en ny galleria mitt i centrum. Vi har ju redan en galleria där och en till vid Sjötelegrafen, strax utanför stan.

En av kritikerna som var trött på att kommersialismen breder ut sig, ville istället ha en park istället på Alkärrsplan. Vilket jag tyckte lät som ett utmärkt förslag!

Är man kritisk mot projektet så har man haft anledning att glädjas åt att de norska intressenterna bestämt sig för att dra sig ur. Dessutom har väl lågkonjunkturen fått projektet att gå lite i stå.

Nu har det kommit ett svar på kritiken från “Styrelsen i stadskärneföreningen”, med rubriken “Därför behövs Alkärrsplans galleria”.

Svaret är minst sagt andefattigt. Dom ser ett stort problem i att folk åker till andra orter för att handla grejer. “Som exempel i kalla siffror kan nämnas att mindre än 45 procent av konsumtionen av sällanköpsvaror(TV, kläder, texitilier med mera) stannar inom kommunen.”

“Det handlar om hundratals miljoner kronor som försvinner ut ur på grund av att vi inte kan erbjuda ett tillräckligt attraktivt utbud! Eller 200 – 300 minskade arbetstillfällen.”

Är det verkligen det här som socialdemokraterna tycker att kommunen ska syssla med? Kommunens deltagande i “Stadskärneföreningen” känns minst sagt tvivelaktig.