Stade Sirte innan NATO (och Sverige) startade krig mot Libyen: Staden Sirte efter att uppdraget att “skydda civila” var klart: Bilderna är tagna från Pål Steigans blogg. I den andra bilden kan man se en politiker från Vänsterpartiets broderparti i Norge, som också ställde sig bakom kriget.

Det är alltså sådant här som NATO sysslar med. Till all heder för Siv Holma, så sade hon sig ångra att hon röstade för Sveriges deltagande i kriget. Och det kan man ju förstå. Kan man hoppas att vänsterpartisterna är mindre naiva nästa gång?

Siv Holma var inbjuden av Tankesmedjan Nynäshamn för att prata om NATO:s krigsövningar i norra Sverige. Hon hade många bra saker att säga om hemlighetsmakeriet i Sverige, och om hur vi i praktiken är med i NATO, trots att svenska folket är emot. Men de här två bilderna visar vad det ytterst handlar om!